Сняг и студ в цялата страна, има условия за поледици

Максималните температури ще са от 2 до 9 градуса

21.01.2022 | 07:01 Редактор: Тодор Петров

Сняг и студ днес в цялата страна. Причината за това е преминаването на студен атмосферен фронт. Рано тази сутрин обилен снеговалеж обхвана западните части на страната. 

Пътните настилки са заснежени, мокри, а на места и заледени. Образува се нова снежна покривка. Максималните температури на много места няма да прескочат нула градуса. 

Сутринта ще има мъгли в низините. През деня валежите ще обхващат централните и източните райони и ще бъдат от сняг. Рязко ще се понижат температурите и има условия за поледици. Ще бъде ветровито. Вятърът ще бъде умерен от северозапад със скорост до 40 км/ч. 

Максималните температури в населените места ще са от 2 до 9 градуса, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

Събота за кратко снеговалежите ще спират. Следобед в Странджа ще се заоблачи и ще има превалявания от сняг. В неделя очакваме валежи от сняг, по-интензивни ще бъдат в Южна и Източна България. 

В понеделник и вторник ще бъде мразовито с по-съществени снеговалежи в западните и източните части от страната, ще има и виелици в Добруджа.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК