fallback

Премиерът Петков: Първата ни задача е съдебната реформа, ДАНС вече работи

Целта е да няма специални хора, които са над закона, настоя министър-председателят

19.01.2022 | 12:15 Автор: Тодор Петров

Премиерът Кирил Петков посочи, че първата задача на управляващите е да се реформира съдебната система.

"Това за мен е най-големият ни проблем и по време на предизборната кампания всички ни питаха едно - как и кога ще има работеща съдебна система, така че да няма специални хора, които са над закона. Това, ако не сме направили - нищо не сме направили", коментира той.

По думите му част от резултатите вече се появили.

"Това е, че ДАНС реално успя да направи това тяхно действие в посока надеждността на председателя на КПКОНПИ Сотир Цацаров. Това е първа осезаема стъпка, че оттук нататък агенциите са свободни да работят и вече няма специални хора. Когато някой дойде при мен и ми каже: "Този или онзи трябва да бъде запазен", да знае отсега, че моят отговор е абсолютно не", каза още Петков.

И уточни, че засега не е обсъждано кой ще бъде наследник на Цацаров на поста.

"Но хората, които ще търсим, ще са само с един профил – с много добра репутация и да са хора, на които не може да им се влияе, защото ако искаме корупцията да бъде спряна, само това е начинът", настоя той, цитиран от dnes.bg

Премиерът допълни, че е обсъждано и кой ще е новият председател на КЕВР. Той поздрави НАП за добрата работа и обясни, че благодарение на агенцията сега има пари за помощи заради скъпия ток.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от България
fallback