ББА осъди агресията срещу медици: Абсолютно недопустима е!

Цялото ни общество дължи огромен респект към всички лекари, се казва в позицията им

19.01.2022 | 09:40 Редактор: Тодор Петров
ББА осъди агресията срещу медици: Абсолютно недопустима е!

"Осъждаме като крайно неприемливи всички прояви на агресия, а заплахите за убийство към медици са абсолютно недопустими", посочват от Българската болнична асоциация  в позиция след зачестилите случаи на агресия срещу медици.

"Цялото ни общество дължи огромен респект към всички лекари, които понасят в най-голяма тежест пандемията и са на първа линия, за да пазят човешкия живот и здраве. Българска болнична асоциация осъжда остро проявата на агресия над лекари и призовава отговорните институции за незабавна реакция спрямо лица, упражнили вербално или физическо насилие над медицински специалисти", настояват от Асоциацията. 

ББА обръща внимание и на факта, че медиците на първа линия са изправени пред огромни изпитания, преминавайки от четвърта в пета вълна на пандемията без ден почивка. 

"Един от топ приоритетите на всички нива в държавата трябва да бъде разработването на стратегия за овладяване на проблемите с кадрите в сектора на здравеопазването, като това включва и опазване на достойнството и здравето на медиците", категорични са от ББА

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК