Пациенти алармират: Лични лекари в Кюстендил отказват да поставят Ковид ваксини

Имунизираните с трета игла в областта към днешна дата са 10 502-ма

16.01.2022 | 16:39 Редактор: Жаклина Иванова
Пациенти алармират: Лични лекари в Кюстендил отказват да поставят Ковид ваксини

Лични лекари в Кюстендил отказват да поставят Ковид ваксини. За това съобщиха желаещи да се имунизират, както и от болницата в града.

В Кюстендил 64-годишна пенсионерка се оплака, че личната ѝ лекарка отказала да я ваксинира, а това направили в кабинета на РЗИ, където за неин късмет, имало само двама чакащи, информира БНР.

"Струпване на желаещи да се ваксинират в последните дни имаше в Районната болница в Кюстендил, където се създаде известно напрежение", отбеляза главният лекар д-р Александър Величков.

"Знаете каква е ситуацията и фактически алтернативата им е болницата или РЗИ. И сега, и ако ние им откажем, може да си представите какво ще стане", каза тя.

В съботния ден в Кюстендилския регион са поставени малко под 200 дози, докато през предходните делнични дни те са били над 500, близо 600.

Предимно се поставя бустерна доза.

Ваксинираните с трета игла в областта към днешна дата са 10 502-ма, а със завършен имунизационен цикъл - 33 737.

Председателят на организацията на общопрактикуващите лекари в Кюстендил д-р Румен Алексов отрече масово лични лекари да отказват да ваксинират срещу Ковид-19 и допусна, че може да има единични такива случаи, при условие че няма достатъчно желаещи да се имунизират за отварянето на един флакон с ваксина.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК