Директорът на "Булгаргаз" за акцията: Прозрачни сме, не си измисляме цени

Не се притесняваме от проверките, заяви Николай Павлов

14.01.2022 | 13:42 Редактор: Тодор Петров

Тази сутрин служители на Главна дирекция "Национална полиция" и ДАНС влязоха в "Булгаргаз". По информация на Bulgaria ON AIR проверките са били свързани със спекулативно препродаване на газ. 

Екипите са влезли в основната сграда на дружеството в София, както и в офисите на още 5 адреса в страната.

Преди дни енергийният министър обяви, че се проверява как "Булгаргаз" е изнесъл природен газ от газохранилището в Чирен до Румъния. По думите му има две борси, на които се извършват сделки, а там участ и "Булгаргаз".

Изпълнителният директор на дружеството Николай Павлов заяви, че не се притеснява от извършваните проверки.

"Булгаргаз" ценообразува съгласно нормативната уредба, няма начин да се отклоняваме от нея. Това е математика, не може да си измисляме цени. Не се притесняваме, защото при нас всичко е прозрачно", коментира той.

"Булгаргаз" ЕАД редовно е обект на одитни и други проверки от страна на компетентните институции. Считаме, че това е необходимо и полезно за укрепване на доверието на обществото към работата на дружеството. "Булгаргаз" ЕАД приема проверките като добра възможност за установяване на истината по редица въпроси, свързани с цените и доставките на природен газ", се казва в позиция на дружеството.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК