Авария остави Русе без парно и топла вода в един от най-студените дни

Наложи се ученици в града да бъдат връщани вкъщи

13.01.2022 | 19:33 Редактор: Жаклина Иванова

Русе остана без парно и топла вода в един от най-студените дни. Аварията на "Топлофикация" засегна целия град, а от дружеството твърдят, че тази вечер топлоподаването ще бъде поетапно възстановено.

Заради липсата на отопление и ниските температури, тази сутрин се наложи учениците от Английската гимназия в Русе да бъдат връщани вкъщи.

"В 7:00 часа сутринта, когато колегите идват, виждат, че няма парно. Успяхме в 7:30 ч. да се свържем с "Топлофикация". Разбрахме за проблема и създадохме организация по връщането на учениците вкъщи", каза директорът на АЕГ "Гео Милев" в Русе Маргарита Янакиева.

Родителите не са били предупредени и част от тях са били гневни за това, че се е наложило първо да заведат, а после да приберат децата си.

"При извънредна ситуация, каквато според мен е температура - 5 градуса навън, ситуация на Ковид-19, при която сме задължени да проветряваме помещенията, както и липсата на отопление в училище, това беше по-правилното решение", добави Янакиева.

Без парно от топла вода останаха и някои болници, а битовите потребители също не бяха разбрали за аварията.

"Нямаме парно от вчера. С климатик сега се отопляваме. Сметките са високи, но какво да правим - на студено не се стои", сподели Пенка Пенева.

В същото време от училищата в града се оплакват и от високи сметки за парно, въпреки че през последните месеци често се налагаше да минат в онлайн режим на обучение.

Вижте повече в репортажа на кореспондентите ни.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК