Изключително студен ден, в събота ще се заоблачи

Сутринта над централните райони ще има значителна облачност

13.01.2022 | 07:20 Редактор: Ваня Кузманова

Денят ще започне с температури от минус 10 до минус 1 градус, в югозападните райони на места до минус 2. Сутринта над централните райони ще има значителна облачност, която по-късно през деня ще се разкъсва и намалява над цялата страна.

Късно следобед и през нощта от север ще се заоблачи и в Добруджа ще превали слаб сняг. Вятърът ще бъде умерен от северозапад със скорост до 40 км/ч. Максималните температури в населените места ще са от минус 1 до 6 градуса.

Над планините временно облаците ще намаляват. Вятърът по високите части, над 2200 м височина, ще бъде засилен от север със скорост до 60 км/ч. Максималните температури на 2500 м височина около минус 11 градуса, а на 150 0м височина до минус 3, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.  

В петък утрото ще бъде студено, с прехвърчания от снежинки в Предбалкана. Над западните райони ще има повече слънце. Следобед дневните температури ще достигат 3-8 градуса. 

В събота от север ще се заоблачи. Следобед над планините ще превали слаб сняг и през нощта облаците ще намаляват. В неделя от запад на изток ще преминават облаци, като валежи не се очакват. Дневните температури ще достигат 3-8 градуса. 

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК