Сачева: 1/2 от пенсионерите имат по-малка пенсия, министър Гьоков да обясни как ще ги компенсира

Пенсиите бяха използвани като предизборна дъвка от ИТН, Румен Радев и служебния кабинет

09.01.2022 | 11:21 Редактор: Елеонора Танева

Управляващите няма да изпълнят обещанието си за увеличение на парите на всички пенсионери. Това заяви бившият социален министър Деница Сачева на пресконференция на ГЕРБ.

Тя подчерта, че половината от пенсионери имат по-малка пенсия и на практика обещаното увеличение от 12,5% не е за всички.

По думите на бившия министър с компенсациите може да се стигне до допълнително объркване през февруари.

"На 23 декември министър Асен Василев заяви, че няма да има пенсионери, които да получават по-малко средства от тези, които взимат към момента. Министър Гьоков също заяви, че няма да има хора, които да получават по-малко средства от декември. Ако има такива, ще направим корекция още през следващия месец. Ние апелираме към това да не се окаже, че с невежи инструменти се правят левашки политики", коментира още Сачева.

"Трябва да е ясно дали ще има нова формула за преизчисление, под каква форма ще се плати - от НОИ или друг, до кога. Това ще трябва да е в сила до края на юни, до когато ще се плаща и добавката от 60 лева. Пенсиите бяха използвани като предизборна дъвка от ИТН, президента Румен Радев и служебния кабинет", коментира Сачева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

 


1
1 rate up comment rate down comment 0
Илиев
преди 2 години
Грамадата Сачева,е на път да сдъвче всеки,който й се появи на пътя. Сигнализирай за неуместен коментар