Откриха скандални нарушения на изборите, разрази се лют скандал между Рашков и ДПС

"Огорчението на служителите на МВР е огромно", заяви вътрешният министър

06.01.2022 | 18:37 Редактор: Жаклина Иванова

Открити са десетки нарушения при гласуването с подвижни избирателни секции. Това обяви в парламента вътрешният министър Бойко Рашков. Темата отново стана повод за остри реплики и пореден сблъсък между него и представителите на ДПС.

"Огорчението на служителите на МВР е огромно. В регионалната дирекция са се явили ръководни представители на ДПС. Към регионалния директор са отправени груби закани. Граждански арести на служителите на МВР", заяви Рашков.

Пред депутатите той обяви, че на много места в страната има подадени сигнали за изборни нарушения. Засегнат от думите на силовия министър, лидерът на ДПС напусна залата.

"Най-активните търговци са представителите на тази партия, чийто представител напусна преди малко залата", изтъкна вътрешният министър.

"Той си позволи да обвини председателя на една партия в нещо, което той много добре знае, че е клевета", посочи депутатът от ДПС Станислав Анастасов.

Малко по-късно председателят на ДПС се върна в залата и отговори на критиките на вътрешния министър.

"Милицията нахлу в домовете на тези хода и ги кара да клякат и стават. Тоест да ги унижава, да се гаври с достойнството им. Казвам милицията", подчерта председателят на ДПС Мустафа Карадайъ.

В кулоарите Рашков продължи с темата за изборните нарушения и купуването на гласове.

Вижте повече в репортажа на Виктор Дремсизов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК