Рашков: Нищо чудно Борисов да стане мишена на прокуратурата

Прокуратурите не чуха от вътрешния министър това, което искаха

04.01.2022 | 18:35 Редактор: Елеонора Танева

Не е изключено Бойко Борисов да стане клиент на прокуратурата по разследването за източване на 54 млн. лв. от "Хемус". Това заяви вътрешният министър Бойко Рашков след като беше разпитан по разследването в Софийската градска прокуратура.

Вътрешният министър се яви на разпит като свидетел заради свое изказване, че знае къде са отишли източените 54 млн. лв., предназначени за строителството на магистралата.

"За мен не е тайна къде са отишли тези пари. За мен не е тайна", заяви Рашков в интервю за БНР.

Заради тези свои твърдения той получи призовка да се яви на разпит в Софийската градска прокуратура. Според обвинението от казаното от Рашков, се разбирало, че знае повече, отколкото ГДБОП е докладвала. Но не получили конкретика по време на разпита.

"Аз заявих на прокурора, че нямам доверие на прокуратура и съм напълно убеден, че ако задълбоча съвсем, тази цялата информация ще отиде при Борисов. А Борисов нищо чудно в един момент да стане мишена на самата прокуратура", заяви Рашков.

От прокуратурата уточниха, че вътрешният министър е отказал разпитът да бъде записан с камера или с диктофон. Не е посочил никаква конкретика за лица и места, на които евентуално да са предавани и/или укривани парични средства, предмет на разследване по делото. 

Според вътрешния министър има данни за период от 4 години, през който са били отклонявани средства. СИНХРОН: 1:58 

"От средствата, отделени за строителството на отделни лотове на АМ "Хемус" не всички пари са отвила за самото строителство. Да кажем от 50-60 млн. лв., толкова, колкото авансово са превеждани от фирмите, представили се като строители на магистрали, 30-40% от тях са се насочвали към една политическа партия. Това е политическата партия ГЕРБ. Потвърждавам го и пред вас", категоричен беше Рашков.

От ГЕРБ обаче заявиха, че вътрешният министър лъже и хвърля обвинения, без доказателства. Затова от партията дават министъра на съд.

Вижте повече в репортажа на Иван Кънчев.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 2 години