В София скачат за кръста срещу "зелен сертификат"

Само 40 души ще могат да се хвърлят в езерото в квартал "Дружба"

05.01.2022 | 20:59 Редактор: Елеонора Танева
В София скачат за кръста срещу

Традиционно хвърлянето на Богоявленския кръст в София ще се извърши на езерото в квартал "Дружба". Тази година то ще е с начален час 13:00.  Тържественият водосвет ще бъде отслужен от Белоградчишкия епископ Поликарп.

Преди Великият богоявленски водосвет ще тръгне литийното шествие от храм "Св. преп. Наум Охридски", който се намира в близост с езерото.

Желаещите да участват в надпреварата на Богоявление ще имат възможност да се запишат на мястото на събитието от 9 до 12 часа пред входа на зоната с ограничен достъп край понтона. Условието е да имат навършени 18 години и да носят документ за самоличност. 

Задължително е и предоставянето на валиден "зелен сертификат".

За улеснение районна администрация "Искър" е организирала разполагането в близост на Център за бързи тестове за Комвид-19.

След 11 часа ще бъдат направени и медицински прегледи, на които всеки от желаещите да участва в ритуала на Богоявление, трябва успешно да премине. 

Броят на допуснатите плувци ще бъде ограничен до 40 по реда на тяхното записване.

Всеки гражданин, желаещ да присъства, може да го направи извън зоната с ограничен достъп и при спазване на мерките за предотвратяване разпространението на Ковид-19, уточняват от Столичната община.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
2 rate up comment rate down comment 0
Д.ИВАНОВА
преди 2 години
Стига лицемерна загриженост с този"зелен сертификат" ! Нямаше никакъв медицински контрол за изборите в СОФИЯ и за балотажа,дори тестове за членовете на комисии или проверка за сертификат.Бяхме минимум15-16 часа в помещение със запечатани прозорци,изложени на реална заплаха от заразяване с КОВИД и сезонният грип-всички трябваше да сме под карантина! ПОЗОР !!! Сигнализирай за неуместен коментар