И новите депутати ще паркират безплатно зад парламента, граждани недоволстват

"Народното събрание си тълкува по свой начин едни несъществуващи закони", каза Борис Бонев

05.01.2022 | 19:15 Редактор: Искра Ангелова

Новите депутати също ще паркират безплатно зад сградата на парламента. 47-ото Народно събрание няма намерение да изпълни решението на Столичния общински съвет от лятото, с което депутатите трябваше да освободят двата паркинга. С промяна в правилника пространството между парламента и храм-паметникът "Св. Александър Невски" става зона за охрана и депутатите могат да паркират служебните си автомобили.

Това става възможно с промяна на параграф от допълнителните разпоредби на правилника за дейността на Народното събрание.

"Народното събрание си тълкува по свой начин едни несъществуващи закони и си измисли тази зона за охрана. Това е нещо, което не съществува в нито една наредба или закон. Те казват всеки служител на НС може да окупира обществената площ", каза независимият общински съветник Борис Бонев.

"Може да видим всякакви вариации на пропуски от визитни картички до стари служебни карти, дори бележки, написани на ръка с телефонен номер и името на човека, който е паркирал тук. Няма никакъв контрол, но това е една завзета територия", допълни Бонев.

Столичани са на мнение, че този проблем е от години и не е редно депутатите да паркират колите си пред храм-паметника.

"Не мога да си представя пред Нотр Дам такова нещо или St. Paul's в Лондон. Това е ориенталщина тук", сподели жителка на София.

Част от политическите партии одобряват идеята за премахването на паркинга зад парламента.

"Всяко свободно кътче става "синя зона", подкрепям да се премести паркинга и да стане едно хубаво място за софиянци", каза депутатът Настимир Ананиев.

Вижте повече в репортажа на Тереза Кънчева.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК