Побоят от деца над дете стигна до ДАЗД, ще работят с насилниците и с жертвата

Мултидисциплинарен екип от МВР, прокуратурата, ДСП може да определи и наказание за нападателите

05.01.2022 | 16:50 Редактор: Елеонора Танева
Побоят от деца над дете стигна до ДАЗД, ще работят с насилниците и с жертвата

Държавната агенция за закрила на детето се е самосезирала за случая с насилие над дете от други деца в столичния квартал "Лагера". 

"От наша страна веднага са уведомени директорът на Дирекция "Социално подпомагане" – Красно село и началникът на 06 РУ – СДВР, за предприемане на действия по компетентност", уточниха от ДАЗД.

Дирекция "Социално подпомагане" има правомощия да работи на терен, както с детето, жертва на насилие, така и с децата, които са го упражнили. 

Възможно е да бъде свикан и Координационен механизъм за насилие с експерти от всички компетентни институции – МВР, прокуратурата, ДСП и представител на общинската администрация. Членовете на този мултидисциплинарен екип могат да предложат подход за работа с всички замесени в случая и съответните наказания за насилниците.

"Водещото при всички случаи е максималната защита на децата. За целта те могат да бъдат насочени към ползване на социални услуги, както за подкрепа, така и за преодоляване на агресивното поведение", уточняват от ДАЗД.

И призовават обществото да бъде непримиримо, бдително и оказващо подкрепа на децата в риск.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК