Пламен Георгиев очаквал да бъде отстранен: Засегнал съм интересите на вече овластени хора 

Вършил съм си много съвестно работата, коментира консулът ни във Валенсия

05.01.2022 | 13:37 Редактор: Тодор Петров

Край на политическите назначения във властта. Това обяви министър-председателят Кирил Петков на първото заседание на Министерския съвет за тази година. 

"Политическите назначения и назначения на хора, които не са свързани с политическата дейност, особено там където отиват, и особено в МВнР, ще се приключва", заяви премиерът. 

Mинистър-председателят отзова Пламен Георгиев от консулското място в Испания. Той получи поста, след като бе освободен от председателското място в Антикорупционната комисия, заради бурния скандал за незаконната му тераса 

"Хора като Пламен Георгиев, който беше назначен изцяло по политически причини във Валенсия, Испания, предлагам днес да го отзовем и това да бъде символ, че това не е начинът, по който нещата ще се случват", настоя Петков.

За Bulgaria ON AIR Пламен Георгиев заяви, че е очаквал да бъде отзован. 

"Знаете на какви позиции съм бил, засегнал съм много интереси. Очевидно тези хора със засегнати интереси сега са овластени и ме отзовават. Вършил съм си много съвестно работата в едно от най-натоварените представителства на България в чужбина. Във Валенсия има страшно много българи. При последните две оценки, които са ми поставени от МВнР, изпълнението надвишава изискванията", коментира той.

Кирил Петков похвали и министъра на здравеопазването Асена Сербезова за засилването на ваксинационния процес. Само за вчера са ваксинирани близо 25 хиляди души. В началото на мандата министър-председателят си постави за цел да има 300 хиляди нововаксинирани.

"Нашите цели са да спасим максимално много животи в следващите месеци, да сме сигурни, че правим всичко възможно, за да не затворим икономиката; че правим всичко възможно децата ни да отиват на училище и да не си седят вкъщи. Но това, за да се случва, ваксинационната програма трябва да работи", обясни премиерът. 

Правителството ще гласува и допълнително половин милион лева като антиковид мярка за туризма.

Вижте повече в репортажа на Виктор Борисов.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК