Със светлинно шоу, концерти и хора – България посрещна 2022 г.

Десетки хора посрещнаха 2022-ра под открито небе

01.01.2022 | 13:35 Редактор: Теодора Патронова

България посрещна новата 2022 година. Светлинно шоу и концерти замениха празничната заря в новогодишната нощ в много градове на страната. Въпреки че нямаше официални празненства десетки хора посрещнаха новата 2022 под открито небе.

Без празнична заря и новогодишен концерт София посрещна 2022 година. Вместо това в столицата имаше светлинно шоу върху фасадата на Българска народна банка. Част от събралите се хора приветстваха решението на властите фойерверките да бъдат заменени от светлинно шоу, за да не се стресират животните.

Други обаче останаха разочаровани от липсата на фойерверки.

Във Велико Търново светлинно шоу замести зарята. В старопрестолния град обаче имаше концерт и се изви кръшно хоро.

Стотици хора решиха да посрещнат Нова година в Пловдив на открито. За първи път официалната заря и там беше отменена, но това не попречи на стотици хора да се подготвят сами. След полунощ на площада се хваната на дълго хоро.

Бургазлии посрещнаха Нова година на централния площад. Традиционният концерт, който се провежда за втора поредна година беше отменен заради пандемия, но това не попречи на хората да се веселят и да вдигнат наздравица за здраве и благополучие. Официалната заря от Общината също беше отменена. с

Русе пък не се отказа от традиционното посрещане и отбеляза Новата година с фойерверки и народни хора на площада. За доброто настроение се погрижиха местни рок групи и специални гости.

Вижте повече в репортажа.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 2 години
Глупости,хората си направиха три пъти по мощна заря тази година,гърмелите бяха с невиждани размери. Сигнализирай за неуместен коментар