Посрещане на НГ на площада - мисия възможна, дори и без заря, но с Ковид мерки

От фойерверки се отказаха няколко града в страната

31.12.2021 | 18:51 Редактор: Ваня Кузманова

Под знака на пандемията българите посрещат Нова година. В някои градове празничните концерти са отменени, а там, където не са - ще се следи за спазване на противоепидемичните мерки. 

И тази година в София няма да има празничен концерт на площад "Княз Александър I". Отменена е и празничната заря. От фойерверки се отказаха още няколко града - сред тях са Стара Загора, Кюстендил, Пловдив. 

Градът под тепетата все пак ще посрещне новата година с концерт на площад "Стефан Стамболов". Тържеството започва точно в 22 часа.

Непосредствено пред и около сцената ще има обособена зона, в която желаещите ще могат да влизат срещу представяне на валиден зелен сертификат. Ограждението ще разполага с две обособени места за регулиране на потока от посетители – един за вход, и друг – за изход. 

Във Велико Търново също няма да има празнична заря. Но новогодишното настроение вече завладя старопрестолния град. Голямо хоро се изви в парк "Дружба". Инициативата е на доброволческа организация, а каузата е в подкрепа на дом за сираци и приют за бездомни. 

За разлика от другите общини, в Русе властите взеха решение да не отменят празничната заря въпреки призивите на собственици на домашни любимци от цялата страна да се избягват шумните фойерверки. 

А жителите и гостите на крайдунавския град ще могат да ползват безплатно градския транспорт през нощта. Всички, които ще посрещат новата година на открито, ще могат да се радват на топло за сезона време, без сняг.

Вижте повече в репортажа на Теодора Георгиева. 

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК