И децата вече знаят - Вирусът е опасен, след ваксината само ръката може да боли

Опашки пред "Пирогов" за ваксинация в последния ден на годината

31.12.2021 | 17:39 Редактор: Ваня Кузманова

От днес влизат в сила и новите правила за поставяне на бустерната доза - съкращава се интервалът между нея и втората доза. И днешния празничен не липсваха желаещи да се имунизират. 

В навечерието на Нова година пред имунизационния пункт на болница "Пирогов" отново чакаха хора за ваксина срещу Ковид-19. 

По-голяма част от тях бяха дошли за бустерна доза. След решение на здравните власти тя може да се поставя 3, а не 6 месеца след втората доза.  

"На 13 януари е 6 месеца. Аз идвам два пъти оказа се, че не може. И вече става. Всеки би трябвало да си даде сметка, че е нещо сериозно. Нови години ще има още, само да не е последната", каза Алекс. 

На опашката пред Пирогов, заедно със своите родители, е и 11-годишният Никола. 

"Знам за вируса, че е опасен. И знам, че само ще ме боцнат и това ще бъде. И знам, че сигурно утре малко ще ме боли рамото", посочи 11-годишният Никола.

Имунизационният пункт на "Пирогов" няма да работи само на 1 януари.

Вижте повече в репортажа на Даяна Георгиева. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
2 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 2 години
И децата вече знаят - всичко това е в голяма степен лъжа. И децата знаят, че не са в рисковата група, но ги бодете и така риска те да се раболеят или да имат странични ефекти е много по-голям. Сигнализирай за неуместен коментар