"Земни ангели" за децата - вълна на подкрепа за лекарите от "Пирогов"

Доц. Петър Атанасов споделя, че такива инициативи им помагат да се справят с пандемията

30.12.2021 | 19:23 Редактор: Теодора Патронова

Вълната на съпричастността към лекарите на първа линия стигна и до най-малките. Днес деца подариха свои рисунки под надслов "Лекарите - нашите земни ангели" на отделението по Вътрешни болести на болница "Н. И. Пирогов".

За децата лекарите и тази година са хора за пример, които най-много заслужават да се усмихнат. За да ги зарадват те им подариха 30 свои рисунки, които ще бъдат закачени в коридорите на вътрешното отделение на "Пирогов"

Завеждащият клиниката по вътрешни болести и Ковид отделението на болницата доц. Петър Атанасов споделя, че през последните две годините точно такива инициативи им помагат да се справят с пандемията.

"Има и хубави моменти в нашата професия, като този. Това много ни радва и даже до голяма степен ни помага, стимулира ни, дава смисъл на работата ни, но това са много редки случаи. От две години насам това е първото нещо, което може да ме зарадва в този смисъл и помощта макар и чисто емоционална никак не е за подценяване", коментира доц. Атанасов.

Предизвикателствата за лекарите ще продължат и през следващата година. Но ще я посрещнат с усмивките, подарени им от децата. 

Вижте повече по темата в репортажа на Тереза Кънчева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК