Борисов: Ако Рашков ме арестува, от ГЕРБ ще ме канонизират

Бившият премиер имал подозрения кой е поръчал компромата с кюлчетата

24.12.2021 | 12:33 Редактор: Елеонора Танева
Борисов: Ако Рашков ме арестува, от ГЕРБ ще ме канонизират

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов не се притеснява, че може да бъде задържан. 

"Ако Рашков дойде и ме арестува, от ГЕРБ ще ми сложат портрета на стената и ще ме канонизират. Ако това е целта, добре дошъл", каза Борисов в интервю през "24 часа".

Според Борисов заради Рашков и неговите методи само прокуратурата е останала крепител на демокрацията. Той подчерта, че МВР и прокуратурата не трябва да се превръщат в репресиращи органи. 

"Ако има промяна и ако има логични предложения, така че да няма законова възможност това да се допуска, то тогава кой човек е в МВР, няма да има никакво значение. Именно заради това в МВР разделихме политическото от професионалното ръководство. А сега министърът в МВР е всичко", коментира лидерът на ГЕРБ.

Той не се притеснява от проверката, която прокуратурата започна заради снимките с кюлчетата в спалнята му. 

"Аз се радвам, че искат да проверят, защото ще отидат в банката и ще видят. Много пъти сме се шегували с приятели, че ако съм имал, ще си ги държа в Банкя, а не там, където стотици влизат - чистачи, градинари, кой ли не. Имам много големи подозрения кой го направи и аз ще го докажа. Изядох вече шамарите по темата, но нека проверяват", каза още бившият премиер.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК