Стартира дарителска кампания за пострадалите при огромния пожар в Благоевград

Семействата от засегнатия при пожара блок ще посрещнат празниците извън домовете си

22.12.2021 | 20:05 Редактор: Ваня Кузманова

Семействата от засегнатия при пожара блок в благоевградския квартал "Струмско“ ще посрещнат празниците извън домовете си. В момента тече дарителска кампания за набиране на средства за пострадалите при огнената стихия.

Бившият ни национал по баскетбол Стефка Митева е сред потърпевшите от огнената стихия. Изгорял е апартаментът на майка ѝ, която за щастие в този момент била извън града. За Стефка празниците са на заден план, защото се е заела да събере помощи за пострадалите. 

"Така да се каже – зачеркнали сме я тази Коледа и сме се фокусирали да възстановим блока след това ще празнуваме празници, които предстоят по-нататък. Отворена е сметката пуснали сме я навсякъде в интернет – даже има и пейпал, така че ако хората решат да помогнат – сметката е готова", посочи Стефка Митева.  

А тази година средствата събрани от Благотворителният Коледен базар в Благоевград ще бъдат за пострадалите от пожара.

"Всяка година доброволците правят лакомства, ръчно изработени картички украси които продаваме в кавички, тоест нямаме цена на тях, а тази година събраната сума ще отиде за хората които претърпяха пожар в "Струмско", в квартала" заяви Ани Андонова. 

Благоевградските пожарникари, участвали в спасяването на хората от горящия блок получиха високо отличие от Държавната агенция за закрила на детето. Давид Гълъбов е пожарникарят спасил две деца. 

"Не, не се чувствам герой, както казах това ние работа и призвание. По най-бързия начин трябваше да ги изведем от тази среда, в която бяха, защото беше много опасно за тях. В тоя момент не може да мислиш за себе си, трябва да мислиш да помогнеш на хората", заяви пожарникарят Давид Гълъбов. 

Вижте повече в репортажа на Светлин Кърпачев. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК