Трима са починалите при пожара в Благоевград, двама са се задушили на стълбището

Сред евакуираните са новородени близнаци

11.12.2021 | 08:25 Редактор: Елеонора Танева
Трима са починалите при пожара в Благоевград, двама са се задушили на стълбището

Три са жертвите на пожара, избухнал снощи в жилищен блок в Благоевград. Пламна апартамент на 7-ия етаж на блок 18. В апартаментите на следващия-последен етаж бяха блокирани хора.

Двама души от по-долните етажи са се опитали да напуснат входа, но са загинали. Един от тях е 40-годишен охранител, който припаднал на стълбището. Въпреки реанимационните действия от екип на ЦСМП-Благоевград, той е починал.

На стълбището е открита мъртва и около 63-годишна жена, загинала също от задушаване.

Огнеборците са се опитали да достигнат до горящия апартамент през стълбищната площадка. Желязната врата на горящия апартамент била заключена. Много време им е отнело, за да я разбият и да почнат гасенето.

При разбиването ѝ се е получил ефектът на комин през стълбището и пожарът се разгорял с пълна сила. В апартамента е открито тялото на 78-годишния собственик.

Пред блока пристигна автовишка със стълба, вдигането й се забави, защото се наложи да бъдат рязани дървета по тротоара, информира БГНЕС.

Автостълбата бе използвана за спасяване на блокираните в съседните на горящия апартамент. С нея първо бяха свалени мъж и дете.

Съсед от друг вход през терасата е стигнал до жилището на семейството с две бебета-близнаци на 40 дни, които също са евакуирани. С линейка те бяха транспортирани до УМБАЛСМ "Пирогов".

В СПО на МБАЛ-Благоевград са приети баща, син и 15-годишно момиче, които са били със симптоми на обгазяване. След преглед е установено, че могат да бъдат освободени за домашно лечение.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК