Решено: Петко Сертов няма да е съветник на министъра на външните работи

"За съветници няма да бъдат назначавани лица, свързани с ДС", каза Тошко Йорданов

22.12.2021 | 13:45 Редактор: Искра Ангелова

Бившият председател на ДАНС Петко Сертов няма да е съветник на министъра на външните работи Теодора Генчовска. За съветници няма да бъдат назначавани лица, свързани с Държавна сигурност. Това съобщи в кулоарите на парламента председателят на ПГ на "Има такъв народ" Тошко Йорданов.

"Няма да има нито един съветник от Държавна сигурност в екипа на Министерство на външните работи", подчерта той.

"Ние като коалиция сме информирали Министерския съвет, в който министрите от различните политически сили сами определят своите съветници. Ако има въпрос, който е по-спорен, той ще бъде обсъден на коалиционен съвет. При всички положения като народни представители, той не е в нашите компетентности. Г-н Сертов не го познавам, за да коментирам качествата му", подчерта народният представител от "Продължаваме промяната" Атанас Михнев.

А денят в НС започна с две извънредни предложения - за компенсации за бизнеса заради цената на тока. Те предложиха 70% от разликата между цената на регулатора и тази на борсата да бъде компенсирана от държавата, както и да отпаднат "зелените сертификати".

И двете предложения отпаднаха. Малко по-късно отпадна и предложението за сформиране на Комисия, която да анализира машинния вот от изминалите избори.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК