Депутатите се скараха за Коледната ваканция, Дилов видя нарушаване на верски права

Народните представители приеха да почиват от 29 до 31 декември

17.12.2021 | 13:50 Редактор: Теодора Патронова

Седмица преди Коледа депутатите отмениха дългата си ваканция. Те трябваше да почиват от 22 декември до 10 януари.

"Винаги е било трогателно гнусно как Народното събрание си прави дълги ваканции, а хората работят", обърна внимание Тошко Йорданов от ИТН.

Предложението на "Има такъв народ" да няма изобщо ваканция не беше одобрено. Другото предложение беше депутатите да почиват от Бъдни вечер до Нова година. В крайна сметка народните представители приеха да почиват от 29 до 31 декември.

Зад орязването на ваканцията от ГЕРБ-СДС видяха потъпкване на християнските норми.

"С това решение ще нарушихте гражданските и верски права на гражданите", подчерта депутатът от ГЕРБ-СДС Любен Дилов.

"Знам, че някои от онази част от залата се правят на много религиозни. Но отиват да изпълняват религиозната си обязаност, гмуркайки се някъде по света", заяви Тошко Йорданов.

Още една причина да бъдат в залата, а не в почивка, видяха от най-голямата парламентарна група

"Предстои ни работа по състава на комисиите. Предстои ни анализ за тока и енергетиката", обърна внимание депутатът от "Продължаваме промяната" Мирослава Петрова.

ко ще се събираме да анализираме, аз анализи си правя и вкъщи. Да не се окаже, че за една точка ще идваме. Да не стане за лудо работи, за лудо не стой. За парламента е вредна практика", коментира Тома Биков.

И в този дебат не липсваха лични нападки.

Депутатът от БСП Явор Божанков изтъкна, че групата на ГЕРБ се държи като физически трол, който забавят приемането на правилника.

Въпреки дебатите и недоволството на част от депутатите, че остават без дълга ваканция, предложението подкрепиха 181 народни представители.

Вижте повече в репортажа на на Виктор Дремсизов.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
1 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 2 години
Тоя Дилов напълно е изкукал. Облича се като ***, ръси постоянно несвързани глупости, силно ме съмнява да не е с лява резба. Сигнализирай за неуместен коментар
1
3 rate up comment rate down comment 1
КИЛ
преди 2 години
Значи аз мога да работя на 24 и 31 обаче гербаджията му се потъпквали религионите права хахахаххаха аре бегай от тук бе!!!!!!!!! Сигнализирай за неуместен коментар