Гроздан Караджов коментира и скандалния път до село Кладница

До края на годината ще има още две приемни на 23 и на 30 декември

18.12.2021 | 18:48 Редактор: Здравко Черкезов

За краткото време от 3 дни Министерството на регионалното развитие и благоустройството трябва да направи проверка на скандалния случай със служител на БГТОЛ. На мъжа е възложено да напише свои писмени обяснения, обяви за Bulgaria ON AIR вицепремиерът и регионален министър Гроздан Караджов. 

На скандалния видеоклип, разпространен в социалните мрежи, се вижда как служител на БГТОЛ обижда молдовски гражданин. Скандалното в това видео са 2 неща – обяви министър Караджов – първо, недопустимото държание на пътния служител и второ, че е поискал кешово плащане. 

Така се породи въпросът практика ли е това и дали въпросните пари са стигнали в държавния бюджет или "в нечий джоб".

"Това, което повече ме притеснява, са данните за това, че са търсени пари в кеш.  И дали тези пари в кеш са отивали в бюджета или в джоба на някого. Притеснява ме дали ще излезе общата бройка на ТИР-ове. Ако има разминавания, е знак за това, че се краде. Мерките ще бъдат много сурови за цялото ръководство на АПИ", заяви министър Караджов.

Междувременно ресорният министър започна регулярни срещи, за да чуе проблемите на гражданите.  Те питаха, а той отговаряше. Сред множеството въпроси бе и този как и защо изцяло ремонтирания път към село Кладница пропада само за два месеца. 

"Реално пътят е неизползваем 3 години. Две години строителство и една година, откакто пропадна. Пропадна февруари месец в началото на година. Другият проблем е, че той не е консервиран, може да падне в дерето и няколко милиона да отидат там, където отиде и асфалтът", алармира Петър Миланов.

Казусите на гражданите, с които те идваха при министъра, бяха разнообразни.

"Обсъдихме проблеми с питейната вода, големите загуби, които се наблюдават навсякъде в страната, колко много вода губим", посочи Миланов.

Срещите с министъра са с продължителност 30 минути.

"Хората идват с принципни проблеми, които засягат цялото общество като например неудачни законови решения. Също такива, които засягат тяхната общност – като липсващия път до село Кладница", каза министър Караджов.

До края на годината ще има още две приемни на 23 и на 30 декември.

Вижте повече в репортажа на Виктор Дремсизов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК