Фондация "Плюшено мече" сбъдва мечти за 14-а поредна година

Всеки желаещ може да стане дарител

17.12.2021 | 19:25 Редактор: Ваня Кузманова

И тази година фондация "Плюшено мече" помага на деца, които растат в социални институции и възрастни с увреждания, да получат продукти от първа необходимост и подаръци. Кампанията се реализира за 14-а поредна година и изтича в края на месеца.

Броени дни преди Коледа децата намислят най-съкровените си желания. Децата в неравностойно положение от семеен център "Посока" изпратиха писма до Дядо Коледа. Пожелаха всички да са щастливи и ни споделиха една тайна - по Коледа стават чудеса. 

Техните желания бяха чути от едни специални коледни джуджета. С помощта на платформата "Плюшено мече" всеки може да изпрати подарък на деца в неравностойно положение в цяла България. И така служители от една от фирмите дарители запретнаха ръкави и опаковаха безброй подаръци. 

"За нас това е кауза, която много си припознахме - да помогнем на хора, които са в нужда. Те са основно деца, които живеят в домове, лишени от родителски грижи или имат по-сложна семейна ситуация, живеят лишени от много неща и възможността да направим Коледата за тях по-светла, по-хубава подарявайки им нещо, което са си пожелали като коледен подарък прави нещата много смислени", разказа Розалина Бръчкова.  

Всеки може да стане дарител, а желанията на децата могат да бъдат видени в сайта на сдружението. Коледни подаръци се събират до края на декември. А през останалата част от годината всеки може да се включи с дарение за "Скритите таланти на България". 

Вижте повече в репортажа на Александра Иванова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК