Министър Сербезова прати Инспекция по труда във видинската болница

Решенията, които взима, ще са базирани на факти и доказателства

17.12.2021 | 18:30 Редактор: Елеонора Танева
Министър Сербезова прати Инспекция по труда във видинската болница

Министерството на здравеопазването поиска от "Главна инспекция по труда" да извърши проверка на уволненията на санитари от спешното отделение на МБАЛ "Св. Петка" във Видин. Това съобщи министърът на здравеопазването проф. Асена Сербезова на среща с представители на Националния синдикат "Защита".

От синдикалната организация настояват четирите жени да бъдат възстановени на работа. Искат и оставката на изпълнителни директор на лечебното заведение.

"Конфликтът продължава вече година. Това не са нито първите, нито ще са последните уволнени членове на нашия синдикат. Този натиск върху персонала на болницата трябва да бъде прекратен", заяви председателят на Националния синдикат "Защита" Красимир Митов.

Министър Сербезова е възложила проверка по случая и на звено "Вътрешен одит" на МЗ.

"Ще бъдат поискани и писмени обяснения от изпълнителния директор на лечебното заведение д-р Ивета Найденова. Това, което зависи от министерството като принципал на болницата, ще бъде направено. Държа на пълна прозрачност и на това, решенията, които вземам, да са базирани на факти и доказателства", категорична беше проф. Асена Сербезова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК