Пампорово откри по-рано ски сезона, цените на дневните карти са промоционални

В сградата на един от най-големите хотели ще заработи лаборатория за бързи и PCR тестове

17.12.2021 | 14:10 Редактор: Теодора Патронова

Пампорово откри ски сезона ден по-рано, заради обилния снеговалеж и добрите условия за зимни спортове. Цената на дневната лифт карта през днешния ден е символична - 10 лева.

От утре до 28 декември включително е в сила промоционален период с цени от 62 лева за възрастен, 49 лева за младежи и 37 лева за деца.

От 29 декември влизат редовните цени, като еднодневна лифт карта става 75 лева за възрастен, за младежи - 59 лева и за деца - 45 лева. Ски услугите ще може да се закупуват предварително онлайн с отстъпка. На територията на комплекса са монтирани допълнителни станции за безконтактно получаване на лифт карти чрез сканиране на QR код.

В сградата на един от най-големите хотели ще заработи лаборатория за бързи и PCR тестове. 

Най-нетърпеливите скиори започнаха да изпълват ски плаца Студенец още рано сутринта. С очаквания за добър зимен сезон е министърът на туризма Христо Проданов.

"Чудесни условия за ски, създадени добри условия за спазване на противоепидемичните мерки и записванията вървят доста добре, така че съм оптимист за предстоящия сезон", заяви той.

В първия ден от старта на сезона цената на лифт картата беше символична - 10 лева. 

"От утре влизаме отново в промоционална цена от 62 лева, това е миналогодишната цена, която ще бъде до 28 декември и след това влизаме в редовната цена за сезона от 75 лева на възрастен на ден", посочи Мариян Беляков - изпълнителен директор на "Пампорово".

Увеличението с около 20 на сто е заради по-скъпия ток.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК