Млад депутат си изгуби мисълта, предизвика еуфория в НС

12 нови народни представители заеха местата на избраните за министри в кабинета "Петков"

15.12.2021 | 19:04 Редактор: Елеонора Танева

Рокади в пленарната зала. 12 нови народни представители заеха местата на избраните за министри в правителството и обновиха парламентарните групи. Преди да намерят местата си в пленарната зала новите депутати положиха клетва. Така от "Продължаваме промяната" вливат 6 нови лица, БСП – 4, а "Има такъв народ" и "Демократична България" - по един нов депутат.

И докато новият състав на 47-тия парламент продължава да се обновява, групата на "Продължаваме промяната" се раздели с двама народни представители - Яна Балникова и Лена Бориславова. Те подадоха оставки, за да се присъединят към кабинета "Петков". 

Друг техен колега обаче открадна шоуто в пленарната зала. 29-годишният Радослав Василев направи дебюта си на парламентарната трибуна, но се оказа в неочаквана ситуация. Решен да репликира Теменужка Петкова от ГЕРБ за енергийната криза, той забрави мисълта си. А реакцията на залата смути още повече младия Василев и депутатът се отказа от репликата.

И докато част от депутатите се забавляваха, други, със солиден парламентарен стаж, оказаха подкрепа на неопитния си колега.

"Убеден съм, че следващия път ще се представи много по-добре от нас, които сме дълги години тук", коментира Рамадан Аталай.

Минути по-късно, под съпровода на аплодисменти, Радослав Василев излезе за втори път на трибуната, за да довърши изказването си.

"Простете, изгубих си мисълта. Това, което исках да кажа е, че ние ясно заявихме нашите намерения за намиране на решения", каза Радослав Василев.

Вижте повече в репортажа на Петър Антонов.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК