Гешев видя бум на престъпността заради поведението на МВР

Главният прокурор се надява на синхрон в работата на институциите

13.12.2021 | 14:35 Редактор: Теодора Патронова
Гешев видя бум на престъпността заради поведението на МВР

Заради поведението на МВР през последната половин година има бум на битовата престъпност, на телефонните измами и хакерски атаки срещу медиите, смята главният прокурор Иван Гешев.

"През последните 6 месеца Министерството на вътрешните работи се концентрира върху 1-2 неща и това води до липса на резултати", каза Гешев на влизане в парламента.

На въпрос ще може ли да работи с новия вътрешен министър, главният прокурор отговори, че няма проблем да работи с всекиго. 

"Ние искаме да взаимодействаме и проявяваме уважение към всички български институции. Няма как да има взаимодействие и резултати, които очакват българските граждани в борбата с престъпността, когато се води война срещу една институция, каквато в случая е прокуратурата. Единственият плюс е за престъпниците", подчерта Иван Гешев.

Иван Гешев изрази надежда, че ще има синхрон в работата с органите на МВР.

"Трябва да е ясно, че органите на МВР са тези, които разследват и разкриват престъпленията и чак след това се докладва на прокуратурата. Без МВР да разследва престъпления, няма как прокуратурата да внесе обвинителен акт и да бъде наказан съответният извършител", подчерта обвинител номер 1.

 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК