Какво накара един фермер да изсипе мляко в офиса на енергодружество във Варна?

Данаил Николов е наш клиент едва от месец, заявиха от "Енерго-про"

13.12.2021 | 18:30 Редактор: Здравко Черкезов

Фермер от Варна изсипа в офиса на енергодружество три каси с развалено мляко в знак на протест срещу високите цени на тока. Мъжът твърди, че само за два месеца разходът му за електроенергия е скочил с повече от 50%

Данаил Николов има малка ферма в село Доброглед. Отглежда овце, крави и кози. След шоковото поскъпване на промишления ток сметките му се увеличават двойно. 

"От лятото насам цените на електронергията са двойни. Токът беше 1300-1400 лв., но през лятото надмина 2500-3000 лв.", обясни той.

Данаил платил последната сметка за електроенергия с кредит. Разбрал се с енергодружеството да се изплати на няколко вноски, но въпреки това му спрели тока. Отива пред "Енерго-про" във Варна и показва загубите си. Изсипва няколко каси с негодна продукция. 

"Цялото това положение от толкова месеци наред с цената на електронергията съсипва производство и целия бизнес в страната", каза фермерът.

От енергодружеството заявиха, че Данаил Николов е техен клиент едва от месец. Преди това е бил клиент на доставчик на електроенергия на свободния пазар. Именно по тяхно искане и заради неплатени сметки, дружеството е спряло захранването на обекта. 

От "Енерго-про" напомниха, че крайните цени на тока за небитовите клиенти не се определят от тях.

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК