Цената на тока, Ковид, КПКОНПИ: Какви са приоритетите на кабинета "Петков"

Бъдещият премиер обеща да не се крие зад тъмни стъкла и охрана

11.12.2021 | 18:35 Редактор: Здравко Черкезов

Кирил Петков обяви неотложните задачи пред кабинета "Петков" веднага след връщането на изпълнения мандат. Той задълбочи тези теми след представянето на своя проектокабинет.

"Едно от най-важните неща ще бъде да овладеем цената на тока. Втората стъпка е овладяване на Ковид кризата с дългосрочна перспектива. Не може всеки щам да предизвиква нова вълна и ние да затваряме икономиката", заяви Петков.

Бъдещият премиер обеща да не се крие зад тъмни стъкла и охрана.

"Да, абсолютно ще ме виждате често по тротоарите", каза той и за да го докаже, извървя заедно с Асен Василев пътя от президенството до Народното събрание, а двамата заедно се снимаха с граждани за спомен. 

В парламента, където в понеделник официално ще бъде гласуван новият кабинет, Петков обяви, че ще работят снулевата толерантност при корупцията и прозрачност в медиите. А след като представи министрите, обяви и първите законодателни промени. 

"Законът за КПКОМПИ ще бъде един от големите приоритети в началото, защото този закон ни дава възможност за първи стъпки в посока правосъдие", обясни кандидат-премиерът.

Петков очаква от ГЕРБ и ДПС да държат новата коалиция под зорък поглед. 

"Те като опозиция са длъжни да следят всеки наш ход и ако някъде някой от нас стъпи по грешен начин, да огласяват тази грешка, защото това е ролята на една добра опозиция", коментира той и допълни:

"Равни права и отговорности ще допринасят за баланса в коалицията, а оценките ще зависят от резултатите."

Вижте повече в репортажа на Виктор Борисов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК