Скандали в парламента, Бойко Рашков се накара на ДПС

Напрежение сред депутатите и заради "зелените сертификат"

09.12.2021 | 14:25 Редактор: Теодора Патронова

Скандали на днешното заседание на Народното събрание. Стигна се до напрежение между Бойко Рашков и ДПС, както и до спорове дали да се влиза със "зелен сертификат" в парламента. 

В блиц контрола днес участват премиерът Стефан Янев и вицепремиерите в кабинета. 

Още при първия кръг от въпроси се стигна до словесно напрежение от страна на ДПС към вътрешния министър Бойко Рашков. От ДПС попитаха дали вътрешният министър и в частност главният секретар по някакъв начин са се намесвали в изборите през лятото и есента.

Според партията те не са позволили на хора с трайни увреждания да се възползват от възможността да гласуват с подвижна урна. Реакцията на Рашков беше мигновена. Той обяви, че така се създават внушения и се уронва престижа на вътрешното министерство. 

"Този рефрен го слушаме няколко пъти и той се използва само с политическа цел. Министърът на вътрешните работи не може да издава такива разпореждания. Недейте да принизявате и обиждате българските полицаи, че осъществяват репресии", заяви той. 

Въпросите, които са отправяни към служебният премиер Янев са по различни теми. От ГЕРБ-СДС попитаха въпроси за икономическия растеж. 

"Икономиката на България през последните шест месеца се развива позитивно", подчерта премиерът. 

Преди началото на блиц контрола депутатите спориха за това трябва ли да се влиза в Народното събрание със "зелен сертификат". Категорично своята позиция "за" изразиха ГЕРБ-СДС и ДПС.

Други политически формации обаче са на разнопосочни мнения. Според тях не е сега моментът за тази тема. Дебатите ще продължат след като приключи блиц контролът. 

Вижте повече в репортажа на Виолета Русенова.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК