Изчистиха последните текстове по споразумението - имало отлагане, а не буксуване

От "Има такъв народ" са дали зелена светлина на документа

09.12.2021 | 13:43 Редактор: Искра Ангелова

В последния момент се стигна до обрат в подписването на коалиционното споразумение. Проведе се спешна среща на четирите партии, които водят преговори за правителство. Поводът - възражения на БСП по определени политики, описани в споразумението. 

Но след двучасови разговори всички са категорични - разминавания няма.

"Експертните групи работиха, накрая се стигна до лидерска среща, така че всичко да се заключи - финални текстове, които да бъдат готови. Финални текстове, които могат да бъдат гласувани. Те вече са готови, така че се надяваме утре до края на деня ще имаме коалиционно споразумение", каза съпредседателят на "Продължаваме промяната" Асен Василев.

"Не правим специални срещи за едно или за друго. Комуникацията между партньорите тече непрекъснато", коментира Кирил Петков.

Днешната среща е била по искане на БСП. 

"Не би трябвало да е изненада, защото още в началото казахме, че след работата на експертите ще има лидерска среща между четирите формации. И да, тя днес се състоя и сме изчистили всичко. Уточнихме всичко в законодателната програма, ние имахме забележки за социалната сфера, но вече всичко е уточнено", подчерта лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Трите партии в "Демократична България" са готови да подкрепят споразумението. Конкретна дата за неговото подписване обаче все още няма.

"Може да има отлагане на коалиционното споразумение, но то не е заради буксуване. Всичко е в нормален работен порядък, плюс това темите са едри, но не е някаква колизия", категоричен е съпредседателят на ДБ Христо Иванов.

От "Има такъв народ" са дали зелена светлина на документа. А подписът под него ще сложи лидерът на партията - Слави Трифонов.

Вижте повече в репортажа на Христиана Стефанова.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


3
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 2 години
Ама кои са тия от "има такъв народ" ... в смисъл още ли съществуват или са призраците дето по тенджерите? Сигнализирай за неуместен коментар
2
0 rate up comment rate down comment 0
Мнда
преди 2 години
Тия двамата и идея си нямат колко няма за чистене и това като излезе наяве след десетина години те вече ще са новите за чистене ... Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 1
Joko
преди 2 години
Тези двамцата идея си нямат колко чистене им предстои, ако въобще може да се изчисти ! ! ! Сигнализирай за неуместен коментар