Стоян Михалев: Рисково е безконтролно всяка партия да си държи министерства

ГЕРБ трябва да останат на властова диета, убеден е той

08.12.2021 | 21:53 Редактор: Елеонора Танева

Текстът на коалиционното споразумение вече чака подписи. "Демократична България" ще сложи своя. 

"Не мисля, че са финализирани всички поправки. На заседание на Националното ръководство на "Демократи за силна България" нямаше нито един глас против споразумението. Всички са наясно, че има притеснения, подводни камъни. Но е ясно и желанието на мандатоносителя да създаде управление. Няма спор за това дали да се подпише споразумението. Председателят на партията има мандат да го подпише", заяви Стоян Михалев от ДБ в студиото на "Денят ON AIR".

Последното разпределение дава на ДБ министерствата на правосъдието, екологията, електронно управление и един вицепремиер. Според политика обаче, не трябва едно министерство да бъде еднолично във властта на една партия.

"Безконтролно всяка партия да си държи министерства и да контролира целия процес на политики е рисково. Това е форма на феодализъм. Има концентрация на власт в сектори като сигурност. Това не е добре, независимо кой управлява", заяви Михалев пред Bulgaria ON AIR.

Той отбеляза, че ако ДБ беше получила МВР, Бойко Рашков нямаше да остане министър.

"От една страна няма как да получите нещо положително, изхождайки от биографията му. Но този човек си свърши добре работата. Но е по-важно каква работа се е свършила. Ако някой си върши работата - добре. А видяхме, че под ръководството на Рашков МВР свърши доста работа", добави Михалев.

ГЕРБ трябва да продължат с властовата диета, заяви политикът.

"Целта им е да няма управление. Те са на властова диета, което им носи негативи. Губи се доверие в тях. Ако още известен период бъдат държани на властова диета. ще се отрази добре на цялото българско общество", категоричен е Михалев. 

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК