"Възраждане" настоя пред Радев за отпадане на "зеления сертификат" и Ковид мерките

Когато предлагате нещо, взимайте под внимание живота на всеки българин, призова президентът

07.12.2021 | 14:39 Редактор: Елеонора Танева

Със среща с представителите на партия "Възраждане" приключиха политическите консултации на президента със седемте формации в 47-ото Народно събрание.

"Вие се включвате на финалната права в този изборен маратон. Но участието на всяка една партия, която е част от българския парламент, е изключително важно. Предстои на базата на консултациите, надявам се в близките дни, при готовност за коалиционно споразумение, да връча мандат за съставяне на правителство на първата по численост парламентарна група", заяви Радев на срещата.

Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов посочи, че България е в криза и са необходими бързи решения.

"Ще направим всичко, което зависи от нас, в парламента да поставим въпросите, които смятаме за важни. Считаме продължаването на всички т.нар. антиепидемични мерки за нещо, което трябва да бъде прекратено като практика. Трябва да се премахне "зеленият сертификат", като много тежка, дискриминационна форма. Децата ни да получат възможността за едно нормално образование, каквото те трета година не могат да получават", каза Костадин Костадинов.

"Аз се надявам, че когато предлагате мерки изобщо за справяне с пандемията, да взимате под внимание живота на всеки един българин. Повече от 100 човека на ден умират в болници, лекарите и медицинските сестри все още са претоварени", репликира президентът Румен Радев.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК