Влизането в парламента със "зелен сертификат" раздели депутатите

"Това би затруднило работата на Народното събрание", каза Корнелия Нинова

07.12.2021 | 13:57 Редактор: Жаклина Иванова

Първа опознавателна среща между парламентарните групи. Те се събраха на своя първи председателски съвет. На него беше обсъдена темата дали трябва депутатите да влизат в сградата на парламента със "зелен сертификат".

Още няма решение, но някои от политическите формации категорично са казали, че са против тази идея, тъй като е дискриминационна. Други депутати са заявили, че са ваксинирани и така ще се гарантира безопасността в НС.

"Първият председателски съвет мина в доста диалогичен тон. Чухме много предложения, едното от тях беше за "зеления сертификат", посочи Андрей Гюров от "Продължаваме промяната".

"Всички сме ваксинирани и имаме "зелен сертификат". За нас не е проблем всяка сутрин да го показваме. Когато правилата важат за цялата държава, трябва да важат и за народните представители", подчерта Десислава Атанасова от ГЕРБ.

"Бяхме против. Имаме аргументи. Това би затруднило работата на Народното събрание", уточни Корнелия Нинова.

"За тази сграда това представлява скрита форма на държавен преврат", изтъкна лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов.

Утре ще бъде предложено да бъде изслушан служебният министър на културата Велислав Минеков заради казуса с "Труд". На председателския съвет бе решена и програмата на Народното събрание.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК