Протест в защита на сменения шеф на болницата в Кубрат, лекари подават оставки

Хората са притеснени, че може да останат без медицинска грижа

06.12.2021 | 19:07 Редактор: Жаклина Иванова

Жители на Кубрат и медици от местната болница излязоха на протест в защита на досегашното ръководство на здравното заведение. Те изразиха несъгласието си с начина, по който е сменен дългогодишният директор на кубратската болница д-р Павлина Мичева.

В нейна подкрепа медицински сестри и лекари масово подават оставки.

"Исканията са Общинският съвет да преразгледа решението си, с което обрече болницата на застой и съответно фалит", каза Недялка Кирилова.

"Ние сме против временно назначения директор. Той няма компетентността. Не е запознат с работата в болничното здравеопазване", посочи д-р Иванка Атанасова.

Решението за смяна на директора е взето чрез законова процедура и с цел по-добра перспектива за бъдещето на лечебното заведение, коментират от Общинския съвет.

"Идеята на общинското ръководство е да се подобри кадровият потенциал, като се привлекат млади специалисти, лекари. Даваме и общински жилища, осигуряваме транспорт", изтъкна кметът на община Кубрат Алкин Неби.

"Болницата ще работи. Управителят е длъжен да сформира екип", уточни председателят на Общинския съвет в Кубрат Хюсеин Юмеров.

Новият директор заварва празна болница - без пациенти и без медици, но е оптимист, че лечебното заведение ще заработи нормално.

"Поетапно ще започват всички отделения да работят в пълен капацитет. Трябва малко техническо време", подчерта д-р Леман Балканджиева.

Към момента малката болница в Кубрат е в добро финансово състояние, с добра апаратура и успява да обслужва местното население. Хората обаче са притеснени, че след масовите оставки това може да се промени и да останат без лекарска грижа.

Вижте повече в репортажа на кореспондентите ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК