"Пирогов": Пациентите, пострадали след катастрофата на "Струма", са в стабилно състояние

Двама оцелели бяха изписани от лечебното заведение в събота

28.11.2021 | 11:20 Редактор: Теодора Патронова

Пациентите, настанени за лечение в УМБАЛСМ "Н.И. Пирогов" след инцидента на автомагистрала "Струма", са в стабилно и добро общо състояние. В момента в Клиниката по изгаряния и пластична хирургия има 4 болни, които прекараха нощта в съответствие с очакванията на медицинския персонал на болницата, съобщават от лечебното заведение.

В Клиниката по неврохирургия е настанен един пациент със счупване на два гръбначни прешлена, чиято операция бе осъществена по-рано тази седмица. Хирургичната интервенция на гръбнака е успешна и възстановителният процес е без усложнения. Същият пациент претърпя и успешна операция на подбедрицата в Клиниката по ортопедия и травматология на "Пирогов" още в деня на хоспитализация.

Двама оцелели от инцидента на автомагистрала "Струма" бяха изписани от лечебното заведение в събота и с медицински транспорт на Република Северна Македония отпътуваха към родината им. В началото на следващата седмица, след оценка на медицинското състояние на болните, предстои тяхното поетапно изписване.