fallback

Времето се разваля трайно: Следващите дни ще бъдат дъждовни и студени

Максималните температури ще са от 7 до 13 градуса

23.11.2021 | 07:07 Автор: Тодор Петров

Денят ще започне с минимални температури от 4 до 7 градуса, на места в Добруджа до 1 градус. Над страната ще се установи дъждовно време. По-интензивни ще бъдат валежите в източните райони преди обед. 

През нощта валежите ще спират, но ще се задържи облачно. Вятърът ще бъде до умерен от изток със скорост до 30 км/ч. Максималните температури в населените места ще са от 7 до 13 градуса, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова. 

Преди обед над Стара планина ще превали дъжд и сняг, а следобед и през нощта срещу сряда над Рила и Пирин ще вали мокър сняг. Вятърът по високите части, над 2200 м височина, ще бъде умерен от запад със скорост до 40 км/ч. 

В сряда ще превалява в западните райони, в планинските райони ще прехвърча сняг, а на изток облаците ще се разкъсват. В четвъртък ще се заоблачи от запад и от изток едновременно, като по Черноморието ще преръмява. 

В петък ще бъде дъждовно, в южните райони ще вали по-интензивно. В Рила и Пирин ще вали мокър и тежък сняг. В събота и неделя ще има повече облаци над западните райони, валежи не се очакват. Ще бъде топло за сезона. 

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от България
fallback