Времето се разваля трайно: Следващите дни ще бъдат дъждовни и студени

Максималните температури ще са от 7 до 13 градуса

23.11.2021 | 07:07 Редактор: Тодор Петров

Денят ще започне с минимални температури от 4 до 7 градуса, на места в Добруджа до 1 градус. Над страната ще се установи дъждовно време. По-интензивни ще бъдат валежите в източните райони преди обед. 

През нощта валежите ще спират, но ще се задържи облачно. Вятърът ще бъде до умерен от изток със скорост до 30 км/ч. Максималните температури в населените места ще са от 7 до 13 градуса, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова

Преди обед над Стара планина ще превали дъжд и сняг, а следобед и през нощта срещу сряда над Рила и Пирин ще вали мокър сняг. Вятърът по високите части, над 2200 м височина, ще бъде умерен от запад със скорост до 40 км/ч. 

В сряда ще превалява в западните райони, в планинските райони ще прехвърча сняг, а на изток облаците ще се разкъсват. В четвъртък ще се заоблачи от запад и от изток едновременно, като по Черноморието ще преръмява. 

В петък ще бъде дъждовно, в южните райони ще вали по-интензивно. В Рила и Пирин ще вали мокър и тежък сняг. В събота и неделя ще има повече облаци над западните райони, валежи не се очакват. Ще бъде топло за сезона. 

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК