Д. Манолов, КТ "Подкрепа": На това правителство му е подготвен бюджетът

Трябва да се започне от нормалността, завръщащата се, допълни експертът

22.11.2021 | 16:33 Редактор: Таня Харизанова

"Със сигурност трябва да се започне от нормалността, завръщащата се, защото без нея нищо не може да стане. Оттам нататък има неща, които непременно, веднага и бързо трябва да се случват, аз за себе си съм убеден, че на това правителство му е подготвен бюджетът", каза в предаването "Опорни хора" президентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов.

Той допълни, че чисто формално е от служебния кабинет, който се прави от един не много голям екип от хора. Защото часовникът цъка.

"Страх ме е, че има възможност да направят формално обсъждане и гласуване, но то и за това няма време. Вече е краят на месеца, ЦИК ще излезе с поименния състав на Народното събрание, след това трябва да се викат парламентарните групи, не знам дали ще приемат нов правилник или не. Те са горе-долу същия състав, с малки изключения, от там ще трябва да формират парламентарните комисии", добави президентът на КТ "Подкрепа".

"Актуализацията на бюджета увеличи разходите, независимо дали ще се повишат приходите или не. Лимитите за разход на правителството, ако няма приет бюджет, са 1/12. Поне този бюджет съдържа част от предишната година и една част от актуализираната, що касае приходите, а разходите вече са му определени с актуализацията", анализира Димитър Манолов и допълни.

"Рисковете са, че някои от разходите няма да бъдат направени, защото друг начин няма. Кои ще бъдат те не знам. Но вероятно най-често това неизвършване на разходите се случва на капиталовите разходи, защото те могат да бъдат отлагани най-често. Но оттам - нататък социалните, текущите, те няма как да бъдат отместени", заяви Димитър Манолов.

Целия разговор гледайте във видеото!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК