Преговорите за кабинет ще отнемат повече време, за да няма конфликти впоследствие

За момента не са обсъждани конкретни имена за министри

21.11.2021 | 17:47 Редактор: Жаклина Иванова

В навечерието на консултациите за бъдещо редовно правителство, партиите са готови с преговорните екипи. Срещите започват във вторник по различни теми. За момента не са обсъждани конкретни имена за министри.

18 експертни екипа, излъчени от партиите, са готови да започват преговорите за нов кабинет.

"Всеки ще може да си каже всичко. Как ще вървят преговорите - всички страни ще кажат своите мерки и идеи. След това ще видим по кои се обединяваме. Дори и да отнеме повече време в началото, това ще даде възможност да няма конфликти след това. Този конструктивен диалог ще укрепи бъдещата коалиция", посочи лидерът на "Продължаваме промяната" Кирил Петков.

Първата задача на екипите е консенсус по отделните теми. За пореден път от "Продължаваме промяната" подчертаха, че имена за министерските кресла не са обсъждани, въпреки появилия се в публичното пространство проектокабинет.

"Абсолютно фалшиви новини. Като се разберем за темите, ще говорим за състав на правителството", коментира Асен Василев от "Продължаваме промяната".

"Смятам, че бюджетът е едно от първите неща, които трябва да дискутираме и приемем. През него преминават всички политики", изтъкна председателят на БСП в оставка Корнелия Нинова.

Въпреки че пожелаха успех, бившите управляващи не си спестиха и критиките.

"Ние не участваме в преговорите. Нашата е най-лесна. Да си премиер е огромна отговорност. Пожелавам им успех. Трябва да направят правителство, за да могат хората да сравнят тях и нас", посочи лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Вижте повече в репортажа на Петър Антонов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 2 години