Уринират чисто голи пред деца: Клошари тормозят десетки семейства във Велико Търново

Бездомните са се настанили в стар автомобил

18.11.2021 | 19:08 Редактор: Искра Ангелова

Клошари тормозят 50 семейства на една от централните улици във Велико Търново. Настанили са се в стар автомобил. Местните са подавали десетки сигнали към институциите в последните години. Но едва сега сагата най-после има развръзка.

Преди 4 години неизвестен собственик изоставил малкия си автомобил на улица в центъра на Велико Търново и повече не го потърсил. Преди две години в колата се настаняват бездомници, които за кратко време превръщат района в сметище.

"Стана свърталище на бездомници. На тази улица, където е колата, играят малки деца с колелета и тротинетки, излизат ей такива господа, които са чисто голи и уринират, жестока мизерия, може да видите и фекалии. Многократно сме подавали сигнали и на тел. 112, и към областната дирекция! Към общината сме подавали. Те като ги видят, само им казват да са махнат оттук, изчезват за час-два, патрулката си заминава и след няколко часа пак се връщат", разказа Йордан Цанков.

Живущите в района търсили собственика на колата, за да я премахне, но не го открили. Оказало се, че автомобилът не може да бъде преместен, тъй като стопанинът му дължи неплатени данъци към съседната община -  Горна Оряховица. 

"През 2016 г. му е издаден акт за задължения. След което е предаден през същата година на съдия изпълнител, автомобилът е възбранен, веднъж е изнасян на публична продан, никой не се е явил като купувач. Сега има насрочена втора дата за продан, която ще се състои в първите дни на новата година", сподели кметът на Горна Оряховица Николай Георгиев.

След като хората търсят съдействие от медиите, най-накрая колата е преместена. 

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 2 години
Значи уринират голи, а как да уринират, обкечени ли Сигнализирай за неуместен коментар