Шахтата убиец в Перник дни наред зеела отворена с врялата пара

46-годишният мъж, който загина в изкопа е вдишал гореща пара с температура около 70 градуса

16.11.2021 | 21:03 Редактор: Елеонора Танева

Прокуратурата разследва смъртта на 46-годишен мъж, паднал в шахта в Перник. Съоръжението е новоизградено и е било без капак, но обезопасено с метална ограда и ленти.

На 12 ноември, около 20:00 часа екипи на Бърза помощ, полицията и пожарната пристигат в квартал "Изток", на улица "Стомана". Заварват 46-годишен мъж, паднал в шахта с дълбочина 1,70 м. Човекът вече е починал. Кадрите от нощта на инцидента заснема Мария Ташева, която живее в блока над шахтата.

"От шахта се чува много силен звук. Той явно е предизвикан от това, че при падането на човека е изкривен един от крановете", разказва Мария.

Дупката е изкопана още на 9 ноември. Била е заградена от метална ограда и обезопасителна лента. Капаци обаче няма. Дни наред преди инцидента Мария гледа зейналата дупка през балкона си.

"4 дни тази дупка седи само с тези ограждения. Те се клатят, изобщо не са стабилни, не са захванати по абсолютно никакъв начин за нещо", разказва Мария. 

Според жителите на квартала до инцидента се е стигнало не само заради липсата на капак, а и заради липсата на улично осветление.

"Отдавна тук е тъмно, лампите не светят, те са изгорели от 2 месеца", възмущава се Петър Костов.

2 дни след фаталния инцидент от "Топлофикация" поставят капаци върху дупката. От Община Перник пък заявиха, че не са получавали сигнали за проблеми с осветлението в района. 

"Шахтата е обезопасена от всички страни с метални огради и допълнително обозначена със "сигнална лента". Тя е изградена върху съществуващо трасе с тръбопроводи за гореща вода", информират от топлофикационното дружество.

По тялото на загиналия не са открити следи от насилие и версията за умишлено убийство отпада. Според разследващите смъртта е настъпила в резултат на травма. Мъжът е вдишал гореща пара с температура около 70 градуса, имал е и тежки изгаряния. Разследването по случая продължава.

Вижте повече в репортажа на Александра Иванова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
?
преди 2 години
Не шахтата е убиеца. Все едно да напишем заглавие - пистолет убиец убил мъж на ... Сигнализирай за неуместен коментар