Герджиков: Радев обезсили партиите, които го подкрепиха, част от статуквото е

"Реалната промяна в страната зависи и от смяна на властта на "Дондуков" 2", посочи кандидатът за президент

16.11.2021 | 11:16 Редактор: Жаклина Иванова
Герджиков: Радев обезсили партиите, които го подкрепиха, част от статуквото е

"На 14 ноември избирателите пренаредиха партиите в парламента. Дадоха шанс на нови политически играчи, с очаквания за промяна в политиката. Но реалната промяна в страната зависи и от смяна на властта на "Дондуков" 2", смята кандидатът за президент проф. Анастас Герджиков.

По думите му вина за задълбочаването на кризите носи служебният кабинет и назначилият го Румен Радев.

"Затова г-н Радев мълча по време на кампанията и бягаше от всякакви неудобни въпроси за тежкото състояние на държавата в момента. Какво реално направи той през последните месеци, за да излезем от кризата? Имаме нужда от промяна, а Радев е част от статуквото", подчерта кандидатът за президент.

Той посочи, че ако Румен Радев бъде преизбран, цялата власт ще бъде концентрирана в него.

"Чрез своята нова партия той ще има надмощие и в законодателната, и в изпълнителната власт. Това е опасно, защото тази огромна власт ще бъдe съсредоточена в ръцете на човек, който показа, че не смята за нужно да спазва Конституцията", каза проф. Герджиков.

"Радев притежаваше цялата власт през последните месеци, когато нямаше работещ парламент и редовно правителство. Не направи нищо за страната, но направи всичко възможно за оцеляването си на "Дондуков". Той изпълни плана си да обезсили партиите, които го подкрепиха, и да наложи партията, която той създаде", изтъкна кандидатът за президент в изявление.

Според него целта е да внуши на обществото, че парламентарната република е изчерпана форма на управление.

"България има нужда от президент, който няма да бяга от отговорност, който умее да се справя в кризисни ситуации и гарантира политическа стабилност. Ако изберете мен, ще променя политическия стил и политическото поведение", коментира проф. Герджиков.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК