Децата от 1 до 4 клас се връщат в училище в редица населени места

Учениците не трябва да са яли и пили 30 минути преди тестването

16.11.2021 | 07:06 Редактор: Жаклина Иванова

Присъственото обучение за децата от 1 до 4 клас се подновява от днес в редица населени места в цялата страна. Миналата седмица в клас се върнаха част от учениците от 13 области, а днес и от останалите населени места, където също бяха доставени щадящи антигенни тестове.

Присъствено обучение започва в паралелките, в които има минимум 50% съгласие на родителите децата им да бъдат тествани два пъти седмично в учебните заведения, както и достатъчно учители, непедагогически персонал, родители и доброволци, желаещи да извършат тестването.

Самото тестване ще бъде направено в началото на учебния ден. Учениците трябва да са с маски през цялото време, с изключение на момента, в който дават слюнка за пробата. Децата не трябва да са яли и пили 30 минути преди тестването. Резултатите ще са ясни в рамките на 15-20 минути.

По данни на Министерството на образованието, 57% от родителите в цялата страна са дали съгласие за тестване на децата им. Тази седмица се очаква да бъде взето решение и за връщането в клас на по-големите ученици, също с тестове.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК