Жени и висшисти изстреляха Кирил Петков и Асен Василев

20% от подкрепата за "Продължаваме промяната" е от София, 12% - от села

14.11.2021 | 22:38 Редактор: Елеонора Танева
Жени и висшисти изстреляха Кирил Петков и Асен Василев

"Продължаваме промяната" печели преднина пред ГЕРБ-СДС благодарение на женска подкрепа и такава от хора с по-високо образование и от по-големите градове. Това показват данните на социологическа агенция "Галъп интернешънъл".

57% от подкрепата, която партията на Кирил Петков и Асен Василев получава, е от жени, а 43% - от мъже. За ГЕРБ процентът е близък: 53% жени, 47% мъже.

Разбивката по образование сочи, че от избралите Кирил Петков и Асен Василев гласоподаватели 60% са с висше и полувисше образование, докато при ГЕРБ-СДС - 47% Със средно образование съотношението е 38% за "Продължаваме промяната" и 48% - за ГЕРБ.

По отношение на местоживеене данните сочат, че от гласувалите за "Продължаваме промяната" 20% са от София, 49% - от областен град, 12% от село. Данните за ГЕРБ показват 17% подкрепа от София, 37% от областен град, 21% от село, информира БНР.

7% от гласувалите за ГЕРБ-СДС на предишните избори, сега са подкрепили "Продължаваме промяната". 35% са прелелите избиратели от "Има такъв народ", 10% от БСП, 22% от "Демократична България", 0% от ДПС, сочат данните на "Галъп интернешънъл".

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК