Политическите лидери гласуваха за промяна и с надежда за сформиране на правителство

"Няма да бъде допусната възможност за манипулиране на вота", заяви Стефан Янев

14.11.2021 | 14:10 Редактор: Искра Ангелова

Сигурност, промяна и решения в правилната посока за сформиране на правителство. За това гласуваха лидерите на политическите партии днес на вота "2 в 1".

Няма да бъде допусната възможност за манипулиране на вота. Това каза служебният премиер Стефан Янев, след като гласува в секция в столицата. Той призова българите да отидат до урните и да гласуват.

"Вътрешното министерство продължава и днес работата си срещу купения вот", обяви министър Рашков. 

Темата за честността на вота коментираха и политиците, които дадоха своя глас. Традиционно лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов гласува в секция в Банкя. А лидерът на социалистите Корнелия Нинова излезе от изборната секция днес с оптимизъм за бъдещото 47-о Народно събрание.

"Гласувах за промяна, която дава предсказуемост и предвидимост за страната ни. Гласувах за разумни решения и хора, които знаят как да овладеят кризата", заяви Нинова.

А от "Има такъв народ" отново заявиха готовността си да положат усилия за сформирането на правителство.

"От "Има такъв народ" заявяваме, че ще положим усилия за сформиране на стабилно правителство, че сме си научили урока и подаваме ръка на всички партии със сходни политики", заяви Ива Митева, последният председател на Народното събрание, която е от партията ИТН.

Според съпредседателя на "Продължаваме промяната" Кирил Петков бъдещото управление на България ще е коалиционно.

"Много е важно след изборите да не се хвърлят заглавия и имена, трябва да влезем смирено в общата дискусия", коментира Петков.

Надежда, че третите парламентарни избори ще доведат до сформиране на правителство изрази и лидерът на "Демократична България" Христо Иванов, и съпредседателят на "Изправи се БГ! Ние идваме" адв. Николай Хаджигенов. 

"Решаващо е да имаме правителство заради Ковид кризата, инфлацията, енергийните цени. Има надежда, просто трябва да започнем да работим. Пред България стои огромна възможност. В рамките на 2-3 години можем да променим страната", категоричен бе Христо Иванов.

Вижте повече в репортажа на Камелия Стоянова.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК