Кошмар в Сливен: Трима загинаха след пожар в Ковид отделението

Вероятната причина за пожара е запалена цигара от единия от пациентите

14.11.2021 | 08:56 Редактор: Здравко Черкезов

Трима пациенти загинаха след пожар в Ковид отделението в болницата в Сливен. Горяла е стая на четвъртия етаж в отделението.

Загиналите са мъже съответно на 66, 70 и 81 г. Сигналът, по първоначална информация, е подаден в 2:39 ч от случайни граждани, а не от екип на болницата. 20 минути по-късно е бил ликвидиран. При загасването на пожара са намерени двама загинали на място, а третият е издъхнал в Клиниката по изгаряния в Пловдив тази сутрин.

Директорът на РД "Пожарна безопасност и защита на населението" в Сливен ком. Владимир Демирев потвърди пред Bulgaria ON AIR, че трима са починали вследствие на изгаряния.

"Води се разследване, колегите от полицията извършват втори оглед, за да установят със сигурност каква е причината. Има специалист по електричеството, но по първоначалната информация от огледа и по данните на колегите, най-вероятно не се касае до проблем с кислородната инсталация на болницата. Няма други пострадали", съобщи ком. Демирев.

От Министерството на здравеопазването съобщиха, че вероятната причина за пожара е запалена цигара от единия от пациентите в стаята. Здравният министър д-р Стойчо Кацаров проведе разговор с директора на МБАЛ "Хаджи Димитър".

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК