Нинова: Длъжни сме да съставим правителство, иначе ще стане тежко

Гласувах за промяна, която да гарантира сигурност в семействата, заяви лидерът на БСП

14.11.2021 | 08:22 Редактор: Тодор Петров

Един от първите политически лидери, който упражни правото си на глас в началото на изборния ден, бе лидерът на социалистите Корнелия Нинова.

"Гласувах за промяна, която да гарантира сигурност в семействата, стабилност в България, да има предвидимост и предсказуемост. Гласувах за разумни решения и разумни хора, които могат и знаят как да овладеят Ковид пандемията, ръста на цените, да компенсираме хората, да им дадем спокойствие. Да знаят, че има държава, която стои зад тях и ги подкрепя с всичко възможно", заяви председателят на БСП.

Нинова посочи, че броенето на контролните разписки е гаранция, че машинното гласуване е доброто. Че то няма да бъде манипулирано и че вотът ще бъде истински.

Тя подчерта, че нямат договорки с ГЕРБ и ДПС. Винаги сме водили прозрачно политиките си - всичко пред камерите и очите на българските граждани, изтъкна лидерът на социалистите.

"В тези тежки моменти е изключително важно да има стабилно мнозинство, да има работещ парламент, да има редовен кабинет. Предстои ни приемане на бюджета за 2022 г. Длъжни сме да съставим мнозинство, което да приеме един социален бюджет. В обратен случай, ако не успеем, ни чакат трудни месеци. Най-важните решения не могат да бъдат взети от служебен кабинет. Важно е за България да има работещо НС и редовно правителство", настоя Нинова.

Социалистите са готови на разумни компромиси за разумни решения, стана ясно още от думите ѝ. 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК